23 november: de Schoonheid en Tragiek van ouderdom

dinsdag 10 november 2009

Aan de hand van het project "Het is later" en de inbreng van drie gastsprekers stelt Onbegane Grond tijdens de dertiende editie het thema de Schoonheid en Tragiek van Ouderdom centraal.


In een bijzondere combinatie van literatuur en fotografie toont het boek "Het is later" dat er in de ouderdom zowel kwetsbaarheid als kracht en levenslust schuilt.

Initiatiefneemster Milly Smit is te gast om over het project te vertellen samen met Oscar Kocken die tevens het verhaal voorleest dat hij hiervoor schreef. Ook zal Oscar samen met Lukas de Man vertellen over hun project Bejaarden en Begeerte, waar ze een voorproefje van zullen geven. Daarnaast bespreekt Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU en expert op het gebied van ouderen en dementie, zijn gedachten en ideeën bij het thema en de (on)mogelijkheden om dementie te voorkomen.

Tevens zal de avond het startsein zijn voor foto-expositie van "Het is later", die een aantal weken in Meneer de Wit te zien zal zijn.

Aanvang 20:00 uur (deur open 19:30)
Meneer de Wit - Postjesweg 2 - Amsterdam
Klik hier voor een routebeschrijving
Entree: 5 euro

1 reacties:

He Edje en Carin,
Woensdagavond 17 nov was er een interview op de radio met Adelheid Roossen over ouderdom en dementie mbt tot haar moeder. Zij sprak daar heel ontwapend over en had een bijzondere kijk op ouderom en aftakeling. Ze heeft er een korte film over gemaakt. Wellicht leuk om te horen ter voorbereiding van de onbegane grond van as maandag. Radio 1 tussen 00.0-1.00 uur.

cbl zei
21 november 2009 om 20:19  

Een reactie posten